12.01.17

-Vi må lære dem at det beste er å være venner

-Vi må lære dem at det beste er å være venner

Han er en av de som passer på det kjæreste du har. Det er et ansvar Sølve Bjørgvin Roland tar på alvor.

Av: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl      Foto: The Film Agency Oslo

-Skal du jobbe med barn, tror jeg det viktigste er at du er en positiv person og har mye omsorg for menneskene rundt deg. Det å jobbe i barnehage handler jo i utgangspunktet kun om tillit, og foreldrene må se at de kan stole på oss som skal passe på barna deres, sier Sølve Bjørgvin Roland.

Sølve Bjørgvin Roland har jobbet i Svendsrud natur og idrettsbarnehage som fagarbeider i snart fire år, og er opptatt av å lære barna å være venner.

-Vi må lære dem at det beste er å være venner. Du ser jo hvordan det går med verden hvis ikke mennesker lærer seg å fungere sammen, sier han.

Se video:

Store krav til de voksne
Svendsrud er en natur- og idrettsbarnehage i Hole kommune i Buskerud, og opplevelser utendørs er en viktig del av hverdagen.

-Vi er jo ute i skogen så mye vi kan, og det blir mye herjing med ungene. Jaging, fanging, løfting og snurring. Men vi bruker også mye tid på å snakke med barna, og hjelpe dem til å forstå hverandre og fungere som venner, sier Roland.

Det setter også krav til de voksne som jobber i naturbarnehagen.

-Det er viktig at vi voksne også er gode venner. At vi ler sammen og kanskje trøster hverandre når en har det litt tungt. Da er det dette barna gjør også. De leker jo på det å være voksne, sier han.

solve-2

Perfekt dag
Noen dager er det litt ekstra moro å være på jobb.

-Når vi treffer bra med opplegget eller det dukker opp ting som ingen har forutsett, som fanger oppmerksomheten til hele gruppa og som alle viser interesse for – da er det gøy å være på jobb. Da skapes et felles engasjement som gir harmoni i gruppa, og de blir kanskje kjent med noen av de andre barna på en helt ny måte, sier Sølve Bjørgvin Roland. Men så lenge kjemien stemmer blant de ansatte, så skal det egentlig lite til for at det blir en bra dag på jobb.

-Jeg har fantastisk flotte kollegaer, med godt humør og lite konflikter. Som en relativt ny kollega nylig sa til meg: ”Jeg har lagt merke til at dere ønsker hverandre godt og passer på hverandre”. Og det tror jeg beskriver oss bra, sier han.

solve-1


Er du glad i arbeidsplassen din, og stolt over arbeidsmiljøet? Nå kan du nominere din bedrift til Arbeidsgledeprisen, og vinne en konsert på jobben med en av artistene fra ”Hver gang vi møtes” – programmet på TV2.
Gå inn på klp.no og meld deg på.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn