19.10.16

Vant – drar på «shopping» til Liverpool

Vant – drar på «shopping» til Liverpool

De som kjenner ham, er usikre på om de ville ringt 113 eller direkte til ham. Øyvard Sørensen blir omtalt som en hverdagshelt. Sønnen mente han fortjente en helt spesiell takk.

– Han har «svart belte» i overdose, etter mange års arbeid med narkomane i Oslo, sier sønnen Ragnar Sørensen, som nominerte faren Øyvard  til «En stor takk». Det er en konkurranse der KLP kårer mennesker som fortjener en ekstra påskjønnelse for hvordan de ivaretar menneskene rundt seg både på jobb og fritid.

Øyvard Sørensen er en av tre vinnere av KLPs pris.

– Han har også vært i Israel for å lære om hva en i hans rolle skal gjøre ved terrorangrep, han har deltatt i internasjonale ambulansemesterskap, og var nylig med å arrangere Norges første tilsvarende mesterskap for å bidra til lærings og kunnskapsdeling. I tillegg har han i flere år ledet Norsk Paramedic Forening, sier sønnen.

Rørt pappa

For å få overrakt prisen, troppet KLP opp hos Ambulansetjenesten på Brobekk, der Øyvard Sørensen jobber, med en videohilsen fra sønnen. Idet Øyvard skjønner hvorfor sønnen har nominert ham, kommer følelsene til syne.

– Det er jo helt… Hva skal jeg si? Akkurat nå klarer jeg nesten ikke å si noe. Er det Ragnar som har gjort dette, stotrer han frem.

– Hva synes du om å bli nominert av din egen sønn?,

– Jeg har ikke ord … Men jeg er kjempeglad og setter utrolig pris på at han har sett hva slags jobb jeg gjør. Han er jo en av de som har lidd under av at jeg har jobbet på julaften og nyttårsaften, kvelder og netter og vært mye borte. At han gjør dette for meg er jeg veldig takknemlig for, sier Sørensen.

– Jeg har ikke ord … Men jeg er kjempeglad og setter utrolig pris på at han har sett hva slags jobb jeg gjør.

– Det var sterkt, det var helt uventet og overraskende. Og på slutten så begynte jeg faktisk å bli litt stolt! Det var en god opplevelse å se videohilsenen. Jeg vet at den jobben som jeg og mine kollegaer gjør er en vanskelig og viktig jobb, ved at befolkningen stoler på at vi kan hjelpe dem. Og det er jeg stolt av.

en-stor-takk-2en-stor-takk-3

Shopping og fotball

Som stor Liverpool-fan, var det helt naturlig at gaven ble en Liverpool-drakt – og reisegavekort som bidrag til en skikkelig reise.

– Jeg har jo veldig lyst til å dra til Liverpool, og skal prøve å få overbevist kona mi, Trine, om at det er veldig bra shopping i Liverpool. Så kan hun shoppe og jeg se på kamp, sier han.

Stort engasjement

Hele 1500 nominasjoner ble sendt inn til «En stor takk» i løpet av tre uker.

– Engasjementet har vært mye større enn vi turte å håpe på. Vi vet at mange medlemmer er minst like opptatt av å ivareta mennesker på fritiden som på jobb, men det er også morsomt å se hvor flinke folk er til å løfte hverandre opp og skryte av hverandre, sier jurymedlem og marketingdirektør i KLP, Pia Fiskvik Karfjell.

Du kan nominere din kandidat

Variasjonen i nominasjonene imponerte juryen, og gjorde jobben med å redusere nominasjonslisten til tre konkrete vinnere vanskelig. Den lange listen ble til slutt redusert til tre personer.

– Jeg tror vi har landet på tre veldig gode vinnere, som virkelig fortjener en ekstra stor takk. Fellesnevneren for vinneren er et stort pågangsmot, gjennomføringsevne og mot til å se andre. Øyvard er et godt eksempel på dette, sier hun.

Les om de to andre vinnerne og følg kampanjen på vår facebookside.

 

Se hva som skjedde da KLP overrasket prisvinneren:

Her kan du se sønnens nominasjon som gjorde at Øyvard fikk en stor takk fra KLP:

En stor takk

Målet er å løfte fram mennesker som gjør en ekstra innsats for å ta vare på andre i jobben sin.
Vi kårer totalt seks vinnere – hvorav tre er valgt i den første runden.
Neste runde startet 27. oktober, med frist 10. november.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn