26.01.17

Mannen som får deg fram

Mannen som får deg fram

-Det er aldri så "gæli" at vi ikke må ut – vi må ut uansett hvor "gæli" det er. 

Av: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl      Foto: The Film Agency Oslo

Bjørnar Omdahl har erfaring fra veibransjen siden 1986, så han vet hva han snakker om. I dag er han arbeidsleder for Teknisk drift/Veg i Vestre Toten kommune. Det er en allsidig jobb, og på vinteren er snøbrøyting en viktig del av jobben. Det er et arbeid som han og kollegene tar på største alvor.

-Veier engasjerer mange. I dag forventer nok alle at det skal være fremkommelig til enhver tid – så det er klart, man blir jo litt ekstra på hugget, sier han.

Når snøen faller tett og vinden står på som verst, ønsker folk flest å holde seg innendørs. Det er ikke et alternativ for Bjørnar, og han står gjerne opp på natta for å se om han skal ut for å holde veiene kjørbare.

-Ofte må man opp på natta og ta en sjekk. Selv om det er gode værmeldinger kan man ikke stole blindt på dem. Og det er aldri så ”gæli” at vi ikke må ut, vi må ut uansett hvor ”gæli” det er! Det er jo fint, for det er deilig med frisk luft og panorama utsikt over naturen, sier Bjørnar.

Se video:

Trivsel på arbeidsplassen

Gode kolleger blir kanskje ekstra viktig i fysiske yrker som dette, der man periodevis er langt fra hverandre, men samtidig er avhengig av tett samarbeid.

-Du får jo en trygghet av å ha gode kolleger, og dette er kolleger du virkelig kan ringe til døgnet rund. Trivsel på jobb er en god motivasjon, og det er ofte et resultat av god ledelse og arbeidsomme kolleger med godt humør, sier arbeidslederen.

Når man jobber mye blir det også viktig å få utnytte fritiden godt. Bjørnar bruker den på familie og hobbyen sin – veteranmopeder.

-Jeg har to barnebarn som får mye oppmerksomhet, og flere veteranmopeder jeg skrur og kjører på. Og når jeg skal koble av, drar jeg på hytta med frua, fisker og går turer, sier Bjørnar.

bjornar

Allsidig jobb
Når han ikke brøyter snø, er jobben som arbeidsleder variert og spennende.

-Arbeidsdagen er veldig allsidig. Det går i alt fra organisering av arbeid og å ta imot henvendelser fra publikum, til maskinkjøring, reparasjoner, vedlikehold av veier og snøbrøyting.

-Hva kjennetegner en bra dag?

-Alle dager er bra, men dager med fint vær, utstyr som fungerer og godt humør blant kollegene gjør hverdagen ekstra bra, avslutter Omdahl.

Er du glad i arbeidsplassen din, og stolt over arbeidsmiljøet? Nå kan du nominere din bedrift til Arbeidsgledeprisen, og vinne en konsert på jobben med en av artistene fra ”Hver gang vi møtes” – programmet på TV2.
Gå inn på klp.no og meld deg på.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn