18.11.16

-Handler nesten bare om å ansette flinke folk

-Handler nesten bare om å ansette flinke folk

Det settes store krav til landets kommuner. I Stord kommune jobber Knut Johannes Gram som kommunalsjef. Han hylles for sin evne til å være nettopp en god leder.

-Til tross for travle dager har Knut en evne til å være tilstede i øyeblikket, han ser folk og får folk til å føle seg verdsatt og inkludert, sier Astrid Larsen.

Hun har nominert sin tidligere sjef – og kommunalsjef i Stord kommune – Knut Johannes gram, til KLPs pris ”En stor takk”, som skal sette fokus på mennesker som er lidenskapelig opptatt av å ta vare på andre – både i jobb og fritid.

-Jeg har nominert en person som er en fantastisk god sjef. Han er en av topplederne i denne kommunen. En som ser folk, som verdsetter sine medarbeidere, og som får oss rundt ham til å føle seg vel. Jeg tenker at sjefer med stort ansvar og stort arbeidspress ikke får den rosen de fortjener for godt lederskap, sier Astrid Larsen.

stord_stotte2webstord_stotte1web

Et lite ordinært kommunestyremøte
Gram visste ingenting om hva som ventet da han åpnet døren til kommunestyresalen, der både ordfører, rådmann og en rekke kolleger ventet med kaffe, kaker og gode ord.

-Jeg har jo ikke forberedt noe å si! Nei, dette var uventet, sier han. Men etter litt betenkningstid, fikk han satt ord på følelsene allikevel.

-I utgangspunktet ble jeg mest rørt og litt overrasket, og selvsagt veldig glad også. Det å være leder handler nesten bare om å ansette gode medarbeidere. Og hvis en klarer det, så blir jobben å være leder lett. Og det er det jeg tror at jeg har vært heldig med, sier Gram.

Se hvorfor kommunalsjefen er stolt av jobben sin:

-Tar vare på menneskene
Mer enn 1500 nominasjoner ble sendt inn til KLP til konkurransens første runde og juryen hadde ingen enkel jobb.

-Variasjonen i forslagene har vært stor og vi har ikke manglet gode kandidater. Knut er en sterk kandidat. Juryen skjønte umiddelbart at vi her snakket om en person med et stor ansvar og en krevende jobb, men som allikevel tar seg tid til å lytte til, og ta vare på, menneskene rundt seg, samtidig som han forvalter sitt ansvar på en meget god måte. Han beskrives som en person som får folk til å føle seg verdsatt og inkludert. For det fortjener han en stor takk, sier jurymedlem og marketingdirektør i KLP, Pia Fiskvik Karfjell.

Utgjør en forskjell
En kommune er en komplisert organisasjon, med lovkrav og krav fra innbyggere, politikere og ansatte. Ofte med avisoverskrifter for alt som ikke går bra og lite ros for det som går bra. Men det er nettopp muligheten til å utgjøre en forskjell som motiverer Knut Johannes Gram.

-Kanskje det fineste med å være kommunalsjef, er at du får anledning til å påvirke utviklingen av lokalsamfunnet som du bor i. Du har en mulighet til plukke ut gode kollegaer og gode ledere, som egentlig er de som gjør jobben og som burde fått den største takken her i dag, sier han.

Kulinarisk premie
Premien fra KLP er et gavekort til det historiske hotellet Haaheim gård på Tysnes hvor kommunalsjefen kan ta med seg sine nærmeste ansatte på en kulinarisk opplevelse.

Les mer og se video om Øyvard Sørensen som var den første som fikk ”En stor takk” fra KLP.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn