03.03.17

Et stort hjerte for de vanskeligstilte

Et stort hjerte for de vanskeligstilte

Entusiastiske kolleger satt tett i tett på pauserommet – klare for å gi jordmor Trude Hulbak Røland en stor overraskelse og helt spesiell takk for sin innsats på vegne av vanskeligstilte gravide.

Av: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl        Video: Roar Grønstad

Røland har vært en sentral skikkelse på avdelingen, der hun har satt fokus på vanskeligstilte gravide og arbeid for å gjøre det lettere å skape den gode tilknytningen mellom mor og barn. Hilde Finstad stod bak nominasjonen, og var tydelig rørt da hun leste nominasjonsteksten høyt for Røland og kollegene.

-Trude fortjener en takk for sin iherdige innats for å gi de nyfødte og deres foreldre en fin start, for sin varme og om omsorg i møte med disse sårbare familiene, sa Finstad.

Røland visste ingenting om nominasjonen, og var tydelig preget da hun fikk ordet.

-Dette var helt utrolig! Vi vet at det er en så viktig fase i livet og at noen strever litt med det uten at det behøver å gi noen varige konsekvenser. Det å hjelpe nye foreldre i gang, det har blitt mitt hjertebarn. Og så har jeg veldig god støtte her og alle er med, og det er veldig hyggelig, sier Røland.

Se video når Trude blir overrasket:

Brenner for aha-opplevelsen
Røland har hjulpet mange foreldre og barn til en bedre start, og når vi spør henne om hva som gjør jobben givende, er det ingen tvil om at dette er noe hun brenner for.

-Det er så stort å få bidra til at foreldrene får en aha-opplevelse når de får se barnet sitt, og å bidra til at de ser de ressursene som barnet har med seg. Mange tror at de nyfødte barna ikke er så veldig med, men det er de! Det handler om å få vekket de følelsene hos foreldrene som gjør at man kan forstå barnets signaler. Dette er noe jeg har brent for siden jeg begynte som jordmor i 1987.

-Hva tenkte du dag du fikk høre nominasjonen?

-Det var sterkt, det var det. Vi har jobbet sammen i mange år i en fin arbeidsgruppe, og det å se at man blir satt pris på er jo selvfølgelig veldig flott!

webstotte

Viktig å bli satt pris på
Hilde Finstad var både lettet og glad etter å ha holdt nominasjonen hemmelig så lenge.

-Dette var veldig gøy. Det er fint å kunne glede en kollega på den måten. Jeg har gledet meg til dagen i dag og det har vært vanskelig å holde det hemmelig. Trude har et vinnende engasjement for denne gruppa og hun har jobbet veldig iherdig og står på. Hun er en fin rollemodell for andre i avdelingen. Hun er kunnskapsrik og deler gjerne av sin kunnskap, sier Finstad.

Kollega Mary Troøyen var også tydelig rørt da premien ble overrukket, og har bare gode ord å si om Røland.

-Trude er en meget dyktig og omsorgsfull kollega, som jeg har stor respekt for. Hun er alltid ydmyk med hensyn til faget sitt, noe jeg setter høyt. Hun har tilegnet seg mye kunnskap, blant annet om familiebasert omsorg, som både jeg og de andre kollegaene kan dra nytte av i arbeidet vårt på barsel. Vi er ganske enkelt utrolig glad i henne.

Velfortjent vinner
Pia Fiskvik Karfjell er marketingdirektør i KLP, og har vært med på å komme frem til hvem som skal få ”En stor takk”. Hun lot seg lett overbevise om at Røland var en verdig vinner.

-Vi fikk raskt inntrykk av Trude som en varm og god kollega. Spesielt viktig for utvelgelsen var også hennes store hjerte for en veldig sårbar gruppe, og pågangsmotet for å utgjøre en forskjell for dem. Det er mange utfordringer knyttet til en fødsel, og tilknytningen mellom mor og barn er helt essensielt for forholdet i det videre. Derfor er vi overbevist om at arbeidet til Røland både er – og kommer til å være – avgjørende for mange familier i årene som kommer.

Om ”En stor takk”
Mange av KLP sine medlemmer har yrker som innebærer å ivareta andre. Vi lar oss inspirere av dem som gjør alt for at menneskene rundt dem skal ha det bra, og har derfor satt i gang aktiviteten ”En stor takk”, der målet er å gi en ekstra påskjønnelse til noen av disse menneskene.

Totalt har det kommet inn over 2300 nominasjoner fra hele landet til de første to rundene av ”En stor takk”, der seks hverdagshelter skal identifiseres. Fellesnevneren for vinneren er et stort pågangsmot, gjennomføringsevne og mot til å se andre.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn