11.12.17

En stor takk til ”Kroken”

En stor takk til ”Kroken”

- Mange klager på helsevesenet, men jeg, og mange kronikere med meg, mener at det er det ingen grunn til.

Slik var innledningen til Hans Ree, da han nominerte Torild Olsen Øvstebø og hennes team til ”En stor takk”. Den såkalte ”Kroken” på Stavanger Universitetssykehus er akkurat det det høres ut som – en krok, eller avstikker, fra en av gangene ved klinisk immunologisk seksjon. Hit kommer kronisk syke som trenger regelmessig behandling. Noen ganger en time. Noen ganger en hel dag. Og da rekker pasientene å prate litt.

– Jeg hadde lenge tenkt på at de ansatte betyr mye for meg. Og om de betyr mye for meg, så betyr de sikkert mye for andre. Når vi sitter der og får våre doser, så snakker vi pasientene sammen. Når jeg også hører hva de andre sier om hva disse menneskene, som Torild og overlege Klaus Wildhagen, så var det enkelt å forstå at Torild Øvstebø Olsen og teamet hennes burde nomineres til prisen, sier Ree.

Støtte og hjelp
Og på en helt vanlig hverdag stilte Hans Ree og KLP opp på avdelingen for å overrekke nettopp En stor takk til Torild.

– Tusen takk for at dere er til for oss. Tusen takk for at dere er der når vi trenger dere. Dere gir støtte, hjelp og forklarer oss ting. Ja, jeg er i det hele tatt utrolig glad for at jeg vet hvor jeg får hjelp når jeg trenger det, forklarer Hans når han tar ordet. Torild og teamet får et gavekort på ti tusen kroner som kan brukes på en restaurant i Stavanger sentrum.

Ydmyk vinner
Blant over 850 nominasjoner til prisen, var Hans Ree sin nominasjon av Torild Olsen Øvstebø og hennes team på ”Kroken” en av tre som nådde helt til topps.

– Det var fantastisk. Det må jeg bare si, og så er jeg så stolt på vegne av teamet. Vi er et team som jobber veldig godt og som står sammen. Vi er et team der også vi som er sykepleiere blir både sett og hørt av legene, og vi føler oss likestilte. Det er ingen selvfølge, sier Øvstebø. Hun setter enorm pris på anerkjennelsen.

– Det Hans har gjort for meg er det beste noen har gjort for meg i arbeidslivet, for å si det slik. Det er en erkjennelse og en påskjønnelse.

Bringer mer enn faget i jobben
Det er første gang et helt team vinner prisen, men markedsdirektør Pia Fiskvik Karfjell i KLP er ikke tvil om at det var et riktig valg.

– Prisen gis til personer som strekker seg litt lenger for å ivareta menneskene rundt seg. Nominasjonen fra Hans ga et klart inntrykk av at vi her snakker om et helt team som bringer mer enn bare faget inn i jobben, og som har et sterkt ønske om å hjelpe, støtte og oppmuntre pasienten. Det er en historie som rørte oss, og ble ekstra spesiell ettersom nominasjonen kom fra en pasient, sier hun.

Se hva som skjedde da avdelingen ble overrasket.

Fakta om ”En stor takk”
Prisen ”En stor takk” gjennomføres i høst for tredje gang. Hver runde kårer juryen tre vinnere, som betyr at vi etter høstens utdelinger har totalt 9 vinnere siden den første prisen ble delt ut for cirka et år siden. Prisen gis til en person (eller i dette tilfellet, et team) som gjør mer enn det som forventes for å ta vare på menneskene rundt seg. Det som kjennetegner vinnerne er en varme og omtanke for andre som er godt over normalen, og en vilje og lyst til å sørge for at menneskene rundt dem har det bra – uavhengig av om det gjelder kolleger, pasienter, etc.

Til denne runden fikk vi inn omtrent 860 nominasjoner. Etter flere rundet landet juryen på tre verdige vinnere, og Torild Olsen Øvstebø er altså en av disse. Hun og teamet hennes ble nominert av Hans Ree – en av ”Krokens” pasienter som trenger regelmessig behandling og som er utrolig glad for den innsatsen Torild og teamet legger ned.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn