04.01.18

En leder utenom det vanlige

En leder utenom det vanlige

Kommune-Norge har mange tusen ledere som er helt sentrale gjennom sitt arbeid for innbyggerne. En av disse lederne er Bente Skauen Kopperud. Hun er etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad, og ble nominert til "En stor takk" for sine unike lederegenskaper.

En kald desemberdag er et tredvetalls personer samlet på Smedbakken sykehjem i Fredrikstad kommune til juleavslutning for et læringsnettverk med fokus på pasientsikkerhet. Like før møtet  skal avsluttes, går arrangør Bente Kristin Kobbevik, opp på ”scenen”.
– Så er det en til jeg har lyst til å gi en premie til i dag, starter hun.

Se hvorfor Birgitte er en leder utenom det vanlige:

 

En fantastisk sjef
Det er hennes leder, etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad kommune, Birgitte Skauen Kopperud, som skal overraskes med ”En stor takk” fra Bente og KLP.
– Birgitte vet at jeg verdsetter henne meget høyt som sjef. Hun er dyktig faglig, har full oversikt over alt, gir konstruktive tilbakemeldinger, gir oppmuntringer, skaper godt arbeidsmiljø i etat og omsorgssentre, og viser yrkesglede og yrkesstolthet i praksis, sier hun til forsamlingen, som klapper begeistret når de skjønner hvem det gjelder.

Birgitte er en av tre vinnere av denne runden av ”En stor takk”, der over 850 personer ble nominert.
– Jeg er 52 år og har vært arbeidstaker og arbeidsgiver selv i mange år, men det er første gang jeg har opplevd en sjef som henne, skrev Kobbevik i nominasjonen av Skauen Kopperud.
Premien til Birgitte Skauen Kopperud var et gavekort på 10 000 NOK på hotell og underholdning til seg og familien.

Lagspiller og medmenneske
-Det er litt overveldende. Jeg ble veldig rørt. Og så er det en veldig energiboost, egentlig. Det gir meg et kick, men samtidig ble jeg veldig satt ut, sier Birgitte når vi snakker med henne etter overleveringen.
Det er mange interesser og krav som skal balanseres som leder, og det kan være en tøff jobb.
– Jeg tror det handler om å spille på lag, og om å være et medmenneske. Og det tenker jeg at er noen egenskaper som ligger hos meg. Det er utfordrende i veldig mange situasjoner, men det også er jo veldig spennende å være med på. Hvordan få til gode tjenester for den pengepotten vi har fått disposisjon til?

Hun mener at det er utrolig spennende å få lov til å være med og utvikle eldreomsorgen.
– Det trives jeg best med. Og selvfølgelig det å få lov til å være med å gjøre medarbeiderne sterke, slik at de kan gjøre en best mulig jobb for beboerne på våre sykehjem, avslutter hun.

Inspirerer sjefen
Også kommunalsjef i Seksjon helse og velferd i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold, var tilstede.
– Jeg vil si at Birgitte inspirerer meg, og lærer meg veldig mye, med den erfaringen og personlige stilen hun har, der hun på den ene siden er veldig tydelig, sterk og kunnskapsrik, og på den andre siden er trivelig, inkluderende og løsningsorientert. Hun er et forbilde for andre ledere, og hun er gull verdt for meg i ledelsen av helse og velferd.

Om En stor takk:
• Prisen ”En stor takk” gjennomføres for tredje gang, og i hver runde er det tre vinnere.
• Prisen skal gis til en person som gjør mer enn det som forventes for å ta vare på menneskene rundt seg.
• Det som kjennetegner vinnerne er en varme og omtanke for andre som er godt over normalen, og en vilje og lyst til å sørge for at menneskene rundt dem har det bra – uavhengig av om det gjelder kolleger, pasienter, etc.
• I den tredje runden kom det inn over 850 nominasjoner.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn