08.12.16

– Bare gode ord om andre

– Bare gode ord om andre

Mildrid Hansen har i 30 år jobbet som renholder i Nesseby kommune. Med på vasketralla har hun alltid en hammer. Nylig fikk hun en stor takk for innsatsen.

– En ting er at hun er en fantastisk renholder, men hun sprer glede rundt seg og har bestandig godt humør. Hun gjør at vi også blir i godt humør når hun kommer, sier rådgiver Oddleif Nilsen som nominerte Mildrid til KLPs pris ”En stor takk”. Prisen gis til personer som er oppriktig opptatt av å ta vare på mennesker rundt seg.

Mildrid er renholder i Nesseby kommune i Finnmark, men hun opptrer også som vaktmester i rådhuset. Ofte har hun med seg både hammer og skrujern når hun tar runden. Hun skifter lysrør og -pærer og får folk til å smile. Oddleif forteller at alle liker Mildrid.

– Jeg tror at det er hennes vesen, hun er veldig blid og hyggelig. Du ser henne aldri i dårlig humør. Hun snakker aldri stygt om noen og har bare gode ord om andre, sier Nilsen.

Se video fra Finnmark:

Skulle presentere ny sjef
Mildrid selv visste lite om hva som skulle skje i kommunestyresalen denne novemberdagen. Hun trodde at de ansatte skulle få presentert den nye driftssjefen i kommunen, og at de fleste derfor var på plass for å hilse. Mildrid er beskjeden på egne vegne og hadde selv ordnet med kaffe og kaker. Overraskelsen var derfor kjempestor da det viste seg at Mildrid var æresgjest.

– KLP har hatt et prosjekt gående hvor de finner folk som gjør en god jobb, og som sprer glede rundt seg. Dermed fant jeg ut at det finnes en i Nesseby kommune som bør bli nominert, sier Nilsen og fortsetter:

– Hun sprer om seg med godt humør og er nesten like mye vaktmester som renholder. Fikser småting, strammer skruer og slår inn løse spikere. Eneste renholder jeg vet som har hammer på vaskevogna! Hun har alltid et hyggelig ord til alle oss og det er en glede å ha henne rundt seg. Mildrid er en enestående person som bryr seg om alle rundt seg, sier Nilsen.

nesseby4nesseby5

Visste ingenting
– Herre min hatt! Tusen, tusen hjertelig takk! Herregud. Uuuueeæh, nå må jeg gå og sette meg, sier Mildrid etter å ha fått heder, ære og et reisegavekort på 10 000 kroner fra KLP. Selv etter 30 år i kommunen kunne hun ikke tenke seg å gjøre noe annet, og trekker fram gode kollegaer som eksempel:

– Det fine med å jobbe i Nesseby kommune er de folkene som er her og det gode arbeidsmiljøet, sier hun.

Hun har ikke ennå ikke bestemt seg for hvordan hun skal bruke reisegavekortet fra KLP.

– Det var et godt spørsmål. Jeg vet ikke helt enda, men det blir en reise til en plass jeg ikke har vært før i hvert fall.

 

nesseby2nesseby3

Stor deltagelse
Over 1500 nominasjoner kom inn til ”En stor takk” og juryen jobbet iherdig med å kåre vinnerne.

– Her så vi en kandidat som har vært trofast og hardtarbeidende over mange år. I tillegg er hun et menneske som tar ekstra godt vare på de som er rundt seg med sitt gode, smittende humør. Hun blir beskrevet som et menneske som tar utfordringer på strak arm og har alltid et smil på lur. For det fortjener hun en stor takk, sier jurymedlem og marketingdirektør i KLP, Pia Fiskvik Karfjell.

Av Roar Grønstad og Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn